Monday, July 13, 2009

Baiklah.



Yang baik dibalas baik tu, biasa. Yang jahat dibalas baik tu, lebih baik. Tapi yang baik jadi jahat sebab dah tak tahan jadi baik tu macam mana ya?


What if itu je caranya nak balas sebab dah letih buat baik dengan orang jahat? Makin orang baik ni baik, makin orang yang tak baik tu menjadi-jadi tak baiknya so sudahnya, orang baik pun dah malas nak buat baik.


Tapi biasanya orang baik jadi tak baik adalah dengan niat dan harapan supaya orang yang tak baik tu, setidak-tidaknya berhentilah buat tak baik tu. DAN orang baik ni sebenarnya nak orang tak baik tu tahu, orang baik pun boleh jadi tak baik jugak, tak ke?


Tapi saya rasa, susah sebenarnya jadi orang baik ni. Kena banyak senyum, kena banyak sabar, kena banyak faham, kena banyak diam, kena banyak terima, sudahnya...orang tak baik ingatkan orang baik ni bodoh! Tak ke susah tu?


Dah lah...buat-buat setuju je, ya?

3 comments:

Wiz said...

Ok, again I confess. I memang orang baik yang sudah bertukar menjadi orang jahat mwahahahaha.

Eh jom gi karaoke.

Effa Mas said...

Ohh...scary sekali ketawa mu itu Wiz, almaklumlah ketawa org baik yang bertukar jahat... :)

Err...invitation ke karaoke ni tak de kena mengena dengan you being orang jahat kan? Hehe...

Eh ape tunggu lagi? Tell me when sistah!

Mazlizan bin Mohamed said...

orang baik jadi jahat? orang jahat jadi baik? mcm filem hindi jer....
Jom lah kita jadi orang jahat yang baik...heheheheh.