Sunday, June 21, 2009

Hot, Not Spicy.



Di zaman yang serba moden dan canggih ni, kalau kita sebut cili potong, akan tetapi awak tidak tahu akan ertinya, maka meh sini kita cili kan mulut itu, meh!


Tell me, just WHO does NOT know what it is, tell me?!


Have you ever asked for one when you dine at a 5-start restaurant? Likewise, when you singgah kat warung makan kat Simpang Empat Kerdau hujung tahun lepas, awak mintok mek ke cili potong se, dok? It's not an odd thing to ask for, yes? Well not unless you're at Pizza Hut la.


Chili potong is just so in right now as in as chili sauce with fries cumanya you cannot dip fries dengan cili potong...(well you CAN). So because i believe everyone knows what it is, here's my big question.


HOW COME WHEN I ASK FOR IT, I MESTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII KENA MINTAK MORE THAN ONCE? HOW COMMEEE?


Itupun if i'm lucky! If not more than once pun, cili padi yang kita tunggu-tunggu, cili besar gedabak yang tiba. Apa kes babe?! You think i cannot handle bird'e eye chilies? Awat tak letak capsicum ja?


What is so matematik tambahan about it? Waiters just don't listen do they? Or should i put that in a different entry under a more pathetic emphatic title?


By right chili potong should be included je terus dalam setiap hidangan or buffet. Kalau orang tak nak, orang tak ceduk. Kalau takut rugi, charge! Tidak pun letak je siap-siap dalam balang ala-ala balang kueh raya tu atas each meja. Sebagai pembantu kedai makan, anda pun tidak akan melara sakit hati ulang-alik keluar masuk kitchen 4-5 kali, salah?


On a calmer note, i'm a chili potong addict you see. Without it food mostly tastes like medicine. And it's a problem for me now because when eating out, my likes depend a lot on whether waiters care enough to listen and deliver. It's even more frustrating when at times i am not even surprised if my request for it is not filfilled the first time, or at all, anymore.


But well...too bad customer's always right. Cili potong satu!



6 comments:

Wiz said...

Mas, don't tell me you brought a balang of cili potong to Paris? Did you did you?

Effa Mas said...

Wiz, i really wish i had. Tapi kalau bawak pun, rasa semacam la pulak kunyah cili padi dengan kebab...hehe.

Ahau - Dee said...

Cili potong tu apa eh!

Ha ha ha ... nak kena cili ler mulut aku ni nanti kan ... he he h e

Alangkah bagusnya cadangan Wiz tu kalau bawa cili potong dan makan di atas menara yang famous tu ... apa nama?

Sorry, tak sampai Paris lagi ... he he he

la Signora said...

Akak, I can just imagine you bekal cili potong.Ha ha ha.Kalau kat overseas, paham²lah kalau depa tak paham apa itu cili potong.Tapi takat restoran kat negera sendiri ...memang nak kene cili.

I once ate at a restaurant here, and ask for raw ginger sliced...saje nak testing deyrang layan ke tak..next thing I know, they did gave me a saucer of sliced raw ginger..and this is at a fancy-schmancy Italian restaurant!Saje to prove my theory...heh.

Effa Mas said...

Dee, ni memang ada orang nak kena cili AND nak kena potong nih! You lari sampai ke Eiffel Tower pun i tak heran coz i know how to get there. Ha lari lari!

Lisa, you can imagine i bawak bekal cili potong? Ohh tidak i'm so chili-faced! :)

Whoaa...good Italianos. Bukan susah sangat pun kan sebenornya, you listen, you do. No need to understand why. If i ask for kicap potong pun, you bawak je! (There was a real incident my makan mate - tak hingat sape - asked for kicap potong instead of cili potong + kicap! Woohoo!

And yours truly asked for telur kosong.

Go figure... Muahaha!

serenerene said...

Ok.. i just HAVE to say this.
(la Signora.. i dont know if u remember this, but i think it happened during our matrics).

Kak.. I know i told this story to you million times.. but nak jugak!

Once I went out for dinner with my friends, and instead of mintak cili potong, my friend asked for KICAP potong! We had a good laugh, golek2 kind... and THANK GOD we were not given botol kicap dipotong2! :D

Now, every time i nak mintak cili potong, I have to pause and think.. cili potong ke.. kicap potong?

Kicap potong satu!!!